OnderwijsAdvies > ... > In de klas/ leraarvaardigheden > Samen betere lessen ontwerpen? Lessons study!
Samen betere lessen ontwerpen? Lessons study!

Voor wie

Leraren

Inhoud

Lessons Study
Lessons Study komt uit Japan en wordt ook in de Verenigde Staten succesvol toegepast om de lessen en het lesgeven te verbeteren. Het is een (kosten)efficiënte manier van professionaliseren, omdat relatief weinig begeleiding nodig is. Leraren kiezen zelf hoe en wat ze verbeteren.

Lessons Study: wat is het nu eigenlijk?
Door Lessons Study leren leraren gezamenlijk een les te ontwerpen, deze les te geven en vervolgens gezamenlijk te bespreken. Ze ontwikkelen een gezamenlijke taal doordat ze heel specifiek en gedetailleerd een les voorbereiden. Het is professionalisering voor het hele team.

De kracht van Lessons Study zit in het zelf doen. Na een introductiebijeenkomst gaan leraren direct in 2-tallen aan de slag met het ontwerpen van een les. Ze vragen zich daarbij voortdurend af wat de impact van hun gekozen aanpak is op het leren van de leerlingen.

Tijdens het geven van de les worden de leerlingen gefilmd. Zo wordt in beeld gebracht wat de impact van de les is en kan de les daarop aangepast en verbeterd worden.

Na de introductie en uitleg over hoe lessen opgezet moeten worden, is slechts nog incidentele consultatie (herhaling) nodig.

Uw resultaat

Zo is Lessons Study een voordelige manier om de kwaliteit van de lessen in de hele school te verbeteren.

Prijs

Op aanvraag