OnderwijsAdvies > ... > In de klas/ leraarvaardigheden > Communiceren met ouders
Communiceren met ouders

Voor wie

Docenten, directeuren, zorgcoördinatoren

Inhoud

Goede communicatie tussen ouders en school is van wezenlijk belang. 
Immers, ouders wiens kinderen betrokken zijn, doen het beter op school, zowel wat betreft leerprestaties als gedrag en sociale vaardigheid. Maar vaak zijn de persoonlijke contactmomenten met ouders beperkt. Hoe zorg je dat communcatie met ouders op die momenten constructief en oplossingsgericht verloopt.

Tevreden of weerstand?
Meestal verloopt de communicatie naar wederzijdse tevredenheid. Soms echter verlopen de gesprekken moeizaam en ervaren docenten weerstand bij ouders. Tijdens deze workshop wordt praktische informatie gegeven en wordt geoefend met het doorbreken van deze weerstand. Theorie, informatie over vaardigheden als oplossingsgericht praten met ouders en oefenen, worden afgewisseld tijdens de workshop. 

Zo worden gesprekken tijdens tafeltjesavond/10 minutengesprekken constructieve en opbouwende momenten waarin het leren van het kind centraal staat.

Interesse?
Neem contact op met Caroline Hoos. De workshop is te plannen voor uw school of bestuur, maar bij voldoende belangstelling ook op één van onze locaties als open inschrijving.

Prijs

Op aanvraag

Contactpersoon

Caroline Hoos

Accountmanager / GZ-psycholoog