OnderwijsAdvies > ... > ICT/digitale geletterdheid > 21e Eeuwse vaardigheden (8 modules)
21e Eeuwse vaardigheden (8 modules)

Voor wie

Leraren

Inhoud

OnderwijsAdvies heeft acht modules ontwikkeld om de toekomst naar het heden te halen. Modules die passen bij jou als leraar, bij jouw manier van werken en bij jouw persoonlijke stijl, maar die aansluiten bij wat de leerlingen van nu van je verwachten. De modules zijn gebaseerd op de 21e -eeuwse vaardigheden.

De modules
Het zijn modules waarin je leert hoe je vaardigheden, die de leerlingen in de toekomst nodig zullen hebben, in iedere les kunt gebruiken. Tijdens het volgen van een module zoek je uit welke manieren en tools bij jou passen, wat je al weet en gebruikt én wat je nog wilt leren. De inhoud van jouw lessen hoef je veelal niet aan te passen, want je geeft nog steeds hetzelfde vak. We hebben het over jouw lessen, maar dan op 21e -eeuwse manier verpakt door het gebruik van apps, media en functionaliteiten. Dat leidt tot betrokken en actieve leerlingen die beter voorbereid zijn op onze toekomst.

Virtuele leeromgeving
Je gaat op basis van why, what en how met zijn lessen aan de slag. Dus: waarom ga je je lessen herontwerpen met behulp van ICT Integratie, wat is er allemaal mogelijk en hoe ga je apps uitproberen die passen bij je leerdoel? Die apps zijn terug te vinden in de virtuele leeromgeving in Google Apps for Education die door OnderwijsAdvies wordt onderhouden. Binnen deze omgeving kunnen collega's van een school ook hun ervaringen delen met elkaar.

De modules:Modules

1 Informatievaardigheden

2 Presenteren

3 Portfolio, reflecteren en feedback

4 Formatief toetsen

5 Flipping the classroom

6 Oefenen en automatiseren

7 Gamificeren en coderen

8 Samenwerken

 

Prijs

Op aanvraag

Contactpersoon

Greetje van Dijk

Onderwijsadviseur

Contactpersoon

Robert Pastoor

Accountmanager/ onderwijsadviseur