OnderwijsAdvies > ... > En nu verder …na de opleiding tot Specialist 'Het Jonge Kind' > “En nu de hoek in!!!” scholingsbijeenkomst
“En nu de hoek in!!!” scholingsbijeenkomst

Een groep 1-2 zonder hoeken is ondenkbaar. Maar je hebt hoeken en hoeken. In deze bijeenkomst gaat het over themahoeken. Ook over de Mobiele Hoek: een wisselende themahoek die bij elk thema op een simpele manier steeds kan worden uitgebouwd met en door de kinderen in de groep!

Voor wie

Leraren groep 1, 2, 3 die meer willen met het spel in de hoeken, met name middels themahoeken.

Inhoud

Een groep 1-2 zonder hoeken is ondenkbaar. Maar je hebt hoeken en hoeken.
In deze bijeenkomst gaat het over themahoeken. Ook over de Mobiele Hoek: een wisselende themahoek die bij elk thema op een simpele manier steeds kan worden uitgebouwd met en door de kinderen in de groep!

Betekenisvol is hierbij het sleutelwoord! Hoe pak je dat aan? Waar haal je de tijd en de ruimte vandaan en.. de spullen? Hoe ga je vervolgens om met het spel in zo’n hoek? Gaan je kinderen alleen maar ‘rommelen’? Hoe begeleid je dat en welke stappen neem je daarin? Welke mogelijkheden als leraar zijn er zoal? Hoe zorg je ervoor dat er ‘rijk’ gespeeld gaat worden?

Zou jij ook zo graag willen dat er ‘beter’ gespeeld wordt in een hoek? Wil jij ook graag bij elk thema een passende speelhoek maar zie je niet altijd de mogelijkheid, de ruimte, de tijd? Kom naar deze bijeenkomst en laat je inspireren!
Het is een interactieve bijeenkomst waarbij je ook zelf aan de slag gaat.

Uw resultaat

Na deelname aan de bijeenkomst kun je op een gestructureerde manier, in samenspraak met de kinderen een themahoek steeds wisselend bij het thema opzetten.

Je creëert daardoor een betekenisvolle speel-leeromgeving, waardoor 

  • het  rollenspel rijker wordt en

  • je middels spel- en spelbegeleidinginterventies meer doelen kunt bereiken. 

Heb je interesse? Neem contact op met onderwijsadviseur Ellen Versteeg.