OnderwijsAdvies > ... > > Uitreiking prijs winnaar Schoolbrengdag 2017

Elk jaar wordt de Schoolbrengdag gehouden. Dit jaar vond op 21 september de Schoolbrengdag voor de 16e keer plaats.

Dit jaar werd deze dag voor het eerst in zowel de Metropoolregio Rotterdam Den Haag als de regio’s Holland Rijnland, Midden-Holland en Goeree-Overflakkee; bijna de hele Provincie Zuid-Holland!

De oproep tijdens de Schoolbrengdag is: Kom lopend of fietsend naar school! Want lopen of fietsen naar school is leuker, gezonder en veiliger.

Winnaar Schoolbrengdag 2017 300Dpi 0078 Small Winnaar Schoolbrengdag 2017 300Dpi 0083 Small Winnaar Schoolbrengdag 2017 300Dpi 0042 Small

16 nov: Wethouder Marc Rosier reikte de prijs uit aan leerlingen op Basisschool De Oranjerie in Zoetermeer

Alle kinderen en ouders werden opgeroepen om voor een dag de auto te laten staan, om zo eens te ervaren wat de voordelen zijn voor iedereen: leerlingen zien en beleven op de fiets of lopend veel meer, ze doen meteen een portie lichaamsbeweging op èn zelfstandige verkeerservaring. Heel belangrijk in de ontwikkeling tot zelfredzame verkeersdeelnemer. Ten slotte wordt de schoolomgeving rustiger en overzichtelijker als er minder auto’s staan.

Aan de oproep is breed gehoor gegeven: Zo'n 100 scholen in de Provincie Zuid-Holland deden mee, waarvan 23 in Zoetermeer.

Pimp je fiets
Om het lopen en fietsen naar school extra leuk te maken en ook nog eens kans te maken op een leuke prijs was dit jaar een wedstrijd aan de Schoolbrengdag verbonden “Pimp je fiets”. Per klas kon je daaraan meedoen en wie de mooiste fiets (of schoenen) had kon een cheque voor educatief spelmateriaal winnen. In totaal deden 12 scholen in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag mee waarvan 7 uit Zoetermeer. Basisschool De Oranjerie had veel foto’s ingestuurd: 14 foto’s uit 5 verschillende groepen (5 tot en met 8).

Een jury bij het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) heeft zich over de foto’s gebogen en een leerling uit groep 5a van Basisschool De Oranjerie uitgekozen als winnaar in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De school kreeg daarvoor een prijs. Bijzonder is dat deze leerling de hoofdprijs heeft gewonnen; de beste inzending in de hele Provincie Zuid-Holland. Die leerling werd op 16 november in het zonnetje gezet (zie foto's).