OnderwijsAdvies > ... > > De Vreedzame School opnieuw erkend!
De Vreedzame School opnieuw erkend!

Onlangs is De Vreedzame School opnieuw beoordeeld door het Nederlands Jeugdinstituut voor opname in de Databank Effectieve Jeugdinterventies. Om de inhoud van de databank up-to-date te houden wordt elk programma om de vijf jaar herbeoordeeld. De Vreedzame School is opnieuw erkend als ‘effectief volgens eerste aanwijzingen’.

In de Databank Effectieve Jeugdinterventies worden programma’s op het terrein van opvoeding opgenomen die door een onafhankelijke commissie zijn erkend. Erkenning kan op verschillende niveaus plaatsvinden.

De Vreedzame School had al in 2012 de erkenning op het eerste niveau ‘theoretisch goed onderbouwd’ gekregen. In 2015 is het programma een trede opgeklommen en erkend als ‘effectief volgens eerste aanwijzingen’. Dit naar aanleiding van de positieve resultaten van verschillende onderzoeken die zijn gedaan naar De Vreedzame School. Deze erkenning is nu bevestigd in de vijfjaarlijkse herbeoordeling.

Lees meer over De Vreedzame school in de folder (bij downloads).