OnderwijsAdvies > ... > > In de zomer gewoon naar school!
In de zomer gewoon naar school!

Tijdens de zomervakantie zijn 9 leerlingen van verschillende basisscholen uit de regio Haarlemmermeer, Kennemerland en Amstelland gewoon naar school gegaan, te weten de Zomerschool van OnderwijsAdvies.


Deze leerlingen hebben dyslexie en wilden voorkomen dat zij tijdens de zomervakantie een dip in hun lees- en spellingsniveau zouden krijgen.

20170719 152227 Small 20170719 153950 Small

Ervaren dat lezen en schrijven ook leuk is!

Het programma zat vol creatieve opdrachten: zo hebben de leerlingen tijdens de zomervakantie een bezoek gebracht aan de bibliotheek, geoefend met toneellezen, een kwartet gemaakt over dyslexie en konden ze thuis werken aan de kunstwedstrijd over dyslexie.

Afsluiting Zomerschool1

Een heuse prijsuitreiking..

Woensdag 6 september vond de afsluiting van de zomerschool plaats. Samen met hun ouders konden de leerlingen naar de gemaakte kunstwerken kijken. Er vond een heuse prijsuitreiking plaats en daarna was het tijd voor de diploma-uitreiking. 

Alle kinderen zijn met een goed gevoel het nieuwe schooljaar gestart en kijken met plezier terug op de lessen van de zomerschool!

Enkele reacties van ouders:

  • “superleuke manier om toch nog bezig te zijn met taal om niet ‘alles’ kwijt te raken in zo’n lange vakantie”
  • “Gezellig om met elkaar met taal bezig te zijn”
  •  “Jonna heeft met veel plezier het zomerprogramma gevolgd. Ze vond het hartstikke leuk. Het is heel leuk om te zien met hoeveel enthousiasme de lessen worden gegeven”
  • “Geleerd wat dyslexie is en dat de meeste mensen met dyslexie verschillend zijn. Mijn dochter heeft leuke boeken ontdekt om te lezen”

Meer weten?
Meer weten over dyslexie en dyslexiebehandelingen? Kijk voor meer informatie op de dyslexiepagina voor ouders en scholen.