OnderwijsAdvies > ... > > 'Lezen en schrijven is ook leuk'

Ook deze zomervakantie kunnen kinderen met dyslexie aan het zomerprogramma deelnemen. Met als belangrijkste doel om een terugval in leesvaardigheid, de zogenaamde 'zomerdip', te voorkomen.

Voor kinderen is het een fijne ervaring om samen met andere kinderen die dyslexie hebben aan de slag te gaan. Het programma is inspirerend en zit vol met creatieve opdrachten (geen werkbladen!) en activiteiten, waardoor kinderen ervaren dat lezen en schrijven ook leuk is.

Na iedere bijeenkomst wordt oefenmateriaal meegegeven zodat op een leuke manier thuis geoefend kon worden.

Het Zomerprogramma is gestart. Hoe zag de eerste dag eruit?

 

20170719 150846 Small

De kinderen maakten kennis met met de 'juffen' Barbara en Patricia.

20170719 151822 Small

Daarna werd enthousiast een toneelstukje opgevoerd over dyslexie. 

20170719 152227 Small

Na het toneelstukje mochten de kinderen een stukje rennen; ze kregen een stelling te horen en mochten door naar één kant van de tuin te hollen te kennen geven of ze het ermee eens waren of niet. Bijvoorbeeld: ‘ik draag blauwe schoenen’ of ‘ik lees langzaam’.

20170719 153950 Small

Ook erg leuk om te doen; een kwartet maken over dyslexie!

Door gebruik te maken van verschillende spelvormen kunnen kinderen op een leuke, speelse manier oefenen met lezen. Ze zijn (ongemerkt) aan het oefenen terwijl ze veel plezier hebben.

Meer weten over het zomerprogramma? Neem contact op met de behandelaar van uw kind of stuur een mail naar zomerprogramma2017@onderwijsadvies.nl