OnderwijsAdvies > ... > > Nieuwe rekenmethode: Getal & Ruimte junior
Nieuwe rekenmethode: Getal & Ruimte junior

Heeft u het al gehoord? De meest gebruikte wiskundemethode op het VO krijgt een broertje in het basisonderwijs: Getal & Ruimte junior!

De methode
Noordhoff Uitgevers, de uitgever van deze splinternieuwe rekenmethode, geeft het volgende aan over Getal & Ruimte junior:

  • "De methode Getal & Ruimte junior combineert het beste van de methodes Rekenrijk en Rekenzeker.
  • Er wordt gewerkt met één onderwerp per week en dagelijkse rekeninstructie, waardoor voldoende aandacht aan de verschillende rekenonderwerpen gegeven kan worden. De methode biedt een gestructureerde aanpak volgens de uitgangspunten van het Handelingsmodel en het Drieslagmodel uit het protocol ERWD.
  • Met Getal & Ruimte junior heeft u uitstekende differentiatiemogelijkheden, onder andere doordat de leerroutes van Passende Perspectieven geïntegreerd zijn in de methode. Ook biedt de methode uitdagend verrijkingsmateriaal. Zowel voor de sterke als de zwakkere rekenaars biedt deze methode dus goede ondersteuning en uitdaging.
  • Het stimuleren van de 21e eeuwse vaardigheid ‘zelfregulering’ komt tot uiting middels de uitleg in het leerlingmateriaal, de 'test jezelf-toetsen' en de adaptieve differentiatie die de methode biedt.
  • Wanneer gewerkt is met de methode Getal & Ruimte junior gaat een leerling met een voorsprong naar het VO, doordat de leerling uitstekend kan rekenen, zelfstandig kan werken en bekend is met de reken-/wiskundetaal."

Vroegstartregeling
Profiteer als eerste van de nieuwste rekenmethode voor het basisonderwijs en start in het schooljaar 2017/2018 als vroegstartschool met Getal & Ruimte junior. Zie www.getalenruimtejunior.nl om meer te weten te komen over de voorwaarden en de voordelen van de vroegstartregeling.

Wat kan OnderwijsAdvies hierin betekenen?
De rekenspecialisten van OnderwijsAdvies kennen de ‘ins and outs’ van de methode. Wij kunnen een informatiebijeenkomst over deze methode verzorgen, met u nagaan of de methode past bij uw school en u ondersteunen bij het implementeren van deze methode op uw school. De begeleiding wordt afgestemd op de wensen van de school. 

Neem contact op met uw accountmanager of met één van de rekenspecialisten: Asha van Hoof, George de Taeye, Wim ten Brink en Conny Bodin. 

Contactpersoon

Asha van Hoof

Onderwijsadviseur/ psycholoog

Contactpersoon

George de Taeye

Onderwijsadviseur

Contactpersoon

Conny Bodin

Onderwijsadviseur & Psycholoog NIP

Contactpersoon

Wim ten Brink

Onderwijsadviseur/ orthopedagoog