OnderwijsAdvies > ... > > Fidget spinners, een last of een zege?
Fidget spinners, een last of een zege?

Het kan u niet zijn ontgaan, Fidget spinners zijn een ware rage. Maar de massale opkomst van deze spinners zorgt ook voor onrust. Kinderen nemen de spinners overal mee naartoe en hoewel er wordt gezegd dat Fidget spinners de concentratie verbeteren, denken sommige leraren daar toch anders over.

Gelukkig zag juf Anne de veelzijdigheid van het apparaatje en gebruikte het als mogelijkheid voor haar rekenles! Juf Anne maakte opdrachtkaarten met verschillende cijfers waarop je de spinner legt en laat ronddraaien.

Juf Anne: "Een spinner heeft normaal gesproken 3 vleugeltjes met een opening. Ik geef ieder kind een gummetje of een sticker om één van die 3 vleugelopeningen af te plakken. Dan kunnen de kinderen de Fidget spinner laten ronddraaien op de ronde cijferkaart, zo landen ze telkens op een nieuw cijfer. Met die cijfers maken ze een som.”

De rekenkaarten van juf Anne zijn inmiddels meer dan 40.000 keer gedeeld op sociale media. Optellen, aftrekken, breuken.

Gratis downloaden
Wilt u ook de opdrachtkaarten uitproberen in uw groep? Klik op de afbeelding hieronder om door te linken naar de website van juf Anne.
(bron: www.omdenken.nl/inspiratie-en-verhalen/fidget-spinners)

Spinner