OnderwijsAdvies > ... > > Ondertekening manifest voor ict in het onderwijs
Ondertekening manifest voor ict in het onderwijs

Begin dit jaar, op 19 januari 2017, presenteerden 12 onderwijs- en marktpartijen (onder meer PO-Raad, VO-Raad, Kennisnet, AVS) het manifest ‘Nú investeren in onderwijs van morgen’. Met dit manifest roepen zij de overheid op om de juiste randvoorwaarden te creëren voor modern en digitaal onderwijs. Ook EDventure is een van de ondertekenaars van het manifest en draagt daarmee uit dat de onderwijsadviesbranche zich zal inspannen om ICT meer én beter in te zetten in het onderwijs.

Zorg voor goed internet op scholen, verlaag de btw op digitale leermiddelen naar 6 procent en maak opleidingen mogelijk die leraren met academische vaardigheden afleveren. Die oproep doen onderwijs en marktpartijen aan de overheid in het manifest ‘Nú investeren in onderwijs van morgen’. 

Scholen willen steeds meer gebruik maken van digitale (en adaptieve) leermiddelen. Hiermee kunnen zij leerlingen meer onderwijs op maat bieden en krijgen leraren sneller inzicht in hoe leerlingen zich ontwikkelen. Bovendien kunnen leerlingen zo kennis en vaardigheden opdoen waarbij ze later goed voorbereid de arbeidsmarkt op komen. Scholen lopen hierbij echter tegen belemmeringen aan.
De overheid moet ook haar verantwoordelijkheid nemen vinden de partijen, en zorgen dat de broodnodige randvoorwaarden hierbij in orde zijn. In veel verkiezingsprogramma’s ontbreekt aandacht voor dit belangrijke thema. Met een nieuw kabinet op komst, kan dat grote gevolgen hebben. Als we niet nu investeren, lopen onze leerlingen achterstanden op en missen zij later aansluiting op de arbeidsmarkt. 

OnderwijsAdvies ondersteunt dit initiatief en heeft het manifest mede-ondertekend.