OnderwijsAdvies > ... > > Activiteiten voor leerlingen in het PO

Activiteiten voor leerlingen in het PO

09 februari 2017
Activiteiten voor leerlingen in het PO

Spelenderwijs leren coderen en kennismaken met techniek? Kom met uw leerlingen naar de Codedagen of Girlsday bij OnderwijsAdvies/SIZO in Zoetermeer!

We bieden dit voorjaar diverse activiteiten aan voor de scholen in de gemeente Zoetermeer. Waar kunnen uw leerlingen aan deelnemen?

CodeDagen op 7, 16 en 22 maart 2017

Er kunnen 3 klassen van verschillende scholen 1½ uur (op 1 dag) een workshop volgen in het SIZO Centre. Maximaal 30 kinderen van de groepen 6, 7 of 8 van een basisschool in Zoetermeer zijn de gelukkige. Wie het eerst komt…
Lees meer over de Codedag.

INSCHRIJVEN is nog mogelijk op 16 en 23 maart! Kijk snel!


Girlsday op 13 april 2017

Bèta, techniek of ict niks voor meisjes? Natuurlijk wel!

Op donderdag 13 april 2017 vindt de landelijke Girlsday plaats! Een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om in samenwerking met bedrijven en scholen meisjes kennis te laten maken met bètawetenschappen, techniek en ICT. 

Natuurlijk doet OnderwijsAdvies/SIZO uit Zoetermeer hier ook aan mee. Speciaal voor meisjes van de hoogste groepen van de basisschool worden op 13 april in het SIZO Centre 3 gratis workshops van 1½ uur gegeven. Per workshop hebben we ruimte voor maximaal 32 leerlingen.

De meisjes gaan aan de slag met Pauline Maas van 4PIP met de Micro:bit. Dit is een mini computer die je kunt programmeren. Je kunt 2 knoppen programmeren en bijvoorbeeld je naam laten verschijnen, of je kunt schudden met de micro:bit en dan kan hij dienst doen als dobbelsteen of stappentellen. Bekijk het filmpje dat op 23 januari jl. op het Jeugdjournaal is uitgezonden.

INSCHRIJVEN 


Mindmappen in de klas op 24 maart 2017

Er kunnen 3 klassen van verschillende scholen 1½ uur een Mindmap workshop volgen in het SIZO Centre. De bijeenkomsten zijn inmidddels volgeboekt.