OnderwijsAdvies > ... > > Aandacht voor slikproblemen op de dag van de logopedie
Aandacht voor slikproblemen op de dag van de logopedie

Maandag 6 maart was het de jaarlijkse Europese dag voor logopedie waarbij dit jaar de aandacht uitging naar slikproblemen. De logopedist kan helpen door bijvoorbeeld de slikspieren intensief te trainen of op zoek gaan naar oplossingen waardoor het kind of volwassene zo goed en veilig mogelijk kan eten en drinken.

NVLF-persbericht 'Dag van de Logopedie':

"Niet naar een verjaardagsfeestje durven, omdat je bang bent dat je je in een stukje taart of een slok koffie verslikt. Elke avond spanning aan de keukentafel omdat je kind niet goed kan slikken en daardoor weigert te eten.

Slikproblemen hebben grote impact, zowel bij kinderen als volwassenen. Veel mensen weten niet dat de logopedist kan helpen. Daarom stond de Dag van de Logopedie op 6 maart in het teken van slikproblemen."

Lees het gehele persbericht 'Slikken is niet voor iedereen een feestje'

De logopisten van OnderwijsAdvies
OnderwijsAdvies heeft een afdeling preventieve logopedie. De preventieve logopedie wordt uitgevoerd door 20 logopedisten in de regio Hoofddorp en Leiden. Zij signaleren slikproblemen, maar ook spraak- en taalproblemen, vroegtijdig bij jonge kinderen in de voorschoolse periode - op de Centra voor Jeugd en Gezin en in de kinderopvang - en op basisscholen. 

Meer weten?  
Lees meer over preventieve logopedie op de website van OnderwijsAdvies. Ook kunt u contact opnemen met één van de teamleiders logopedie: Andy van Kollenburg of Marga van Mil. 

Contactpersoon

Andy van Kollenburg

Teamleider logopedie Hoofddorp

Contactpersoon

Marga van Mil-Leijtens

Teamleider logopedie Leiden