Ervaringen

Onze adviseurs komen op veel scholen voor verschillende onderwerpen. Wilt u weten wat we kunnen doen bij u op school? Laat u inspireren door ervaringen van uw eigen collega's.

"Werkplezier verhogen en kwaliteit op school vergroten"

OBS Het Groene Hart is een basisschool voor Montessori én regulier onderwijs in Zoetermeer. Directeur Stefan van Haaren wilde met zijn leraren aan de slag omdat het jonge en diverse team elkaar onvoldoende kende. Door met het team aan de slag te gaan, wilde Van Haaren het werkplezier vergroten en zo...

Lees meer

"Het gaat om de docent"

"Een goede school is een school die kwalitatief onderwijs geeft met aandacht voor de verschillen van de leerlingen. Als coördinator van een Samenwerkingsverband VO zie ik veel scholen en dus ook de verschillen".

Lees meer

"Het heeft te maken met leerkrachtvaardigheden en het stellen van heldere doelen"

Directeur Wietse Algera wil werken aan de opbrengsten binnen zijn school. Adviseur Pieter de Kool van OnderwijsAdvies wordt gevraagd met het team aan de slag te gaan tijdens een studiedag. Hij gebruikt de theorie van Marzano, waarbij leerkrachtvaardigheden centraal staan.

Lees meer
jongenmetlego

"Kwaliteit is vaststellen, bewaken en verbeteren"

Onze adviseurs Het Jonge Kind hebben ruime ervaring met de specifieke aandacht voor de jongste kinderen. Zij zijn zich bewust dat het werken met peuters en baby’s op de voorschool en in de kinderdagverblijven een speciale aanpak vereist. Kwaliteit is hierbij het sleutelwoord.

Lees meer