OnderwijsAdvies > ... > Voorschool (PSZ/ KDV) > JONGleren in het verkeer
JONGleren in het verkeer

Voor wie

Voor peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en ouders in de regio Holland Rijnland, Haaglanden en Vervoerregio Amsterdam (in Vervoerregio Amsterdam ook voor groep 1/2!)

Inhoud

Verkeersopvoeding begint al in de buggy en op het fietszitje. Ongemerkt nemen jonge kinderen al veel in zich op over hoe het er in het verkeer aan toe gaat en hoe je op straat gedraagt. Jong beginnen met verkeersopvoeding, dat is de centrale boodschap van JONGleren in het verkeer.

Het programma JONGleren bevat een uitleenkist met praktisch materiaal waarmee gedurende drie weken in de groep gewerkt kan worden met het thema verkeer. Als afsluiting van de themaweken wordt een ouderbijeenkomst georganiseerd en geleid door een onderwijsadviseur. In deze bijeenkomst staat het veilig vervoer van kinderen, de ontwikkeling van kinderen in het verkeer en de rol van ouders als verkeersopvoeder centraal.

NIEUW: EEN VERKEERSTAS VOOR OUDERS

VerkeerstasBij de kist ontvangt de school/kvd/psz een verkeerstas. In de tas bevindt zich Fixie de hond, een spelletje en een boek (met DVD). Samen met Fixie kunnen kinderen met hun ouders allerlei avonturen beleven, samen leren en oefenen in het verkeer. Deze avonturen kunnen ook worden opgeschreven in een schriftje waar kinderen weer een leuke tekening bij kunnen maken.

De tas blijft eigendom van de school/kdv/psz en kan wekelijks worden uitgeleend aan ouders.


Dit project wordt volledig gefinancierd door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Holland Rijnland en Vervoerregio Amsterdam. Er zijn voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven uit deze regio’s dus geen kosten aan verbonden. In de Vervoerregio Amsterdam kunnen ook de groepen 1 en 2 kosteloos deelnemen aan het project JONGleren in het verkeer. 

Inschrijven?
Download hieronder een van inschrijfformulieren en mail het naar e-mailadres onderaan het formulier.

Samenwerking met het Verkeerseducatiepunt
Logo VerkeerseducatiepuntOnderwijsAdvies werkt samen met de Vervoerregio Amsterdam en het Verkeerseducatiepunt. Klik op de link voor meer informatie over projecten en producten voor alle leeftijdsgroepen.

 

Contact

Wilt u meer informatie? Neem contact op met uw accountmanager of mail ons via het contactformulier.