OnderwijsAdvies > ... > Haarlemmermeer en verkeer > Veilig op weg (dode hoek)
Veilig op weg (dode hoek)

Blijf uit de ‘dode hoek’ van een vrachtwagen. Maar wat is eigenlijk de ‘dode hoek’? Hoe goed ziet een vrachtwagenchauffeur een fietser eigenlijk?

Film laat zien waar je moet staan
Tijdens de Veilig op Weg-les krijgen leerlingen uitleg hoe ze moeten omgaan met grote voertuigen in het verkeer (dode hoek, zicht etc.). In de klas wordt met behulp van een speciaal ontwikkelde film inzichtelijk gemaakt waar de leerlingen zich op moeten stellen in de omgeving van een groot voeruig. De les duurt ruim een uur en wordt in de klas gegeven door een hiervoor opgeleide vrijwilliger. De leerlingen leren twee duidelijke vuistregels: “blijf er rechts en ruim achter’ en ‘houd minstens drie meter afstand’.

Zelf in de vrachtwagen
Na het bekijken van de film doen de leerlingen een quiz om opgedane kennis te testen en de belangrijkste zaken te herhalen. De leerlingen stappen vervolgens in de Veilig op Weg-vrachtauto die in de buurt van de school geparkeerd staat. Op deze manier ervaren ze in de praktijk wat het zicht van een chauffeur is en weten de leerlingen wat ze moeten doen om uit de dode hoek van de vrachtwagen te blijven.

Meer informatie en/of bestellen 
Vul het contactformulier en/of het bestelformulier in op de website van het Verkeerseducatiepunt. 

Logo Verkeerseducatiepunt Vervoerregio Amsterdam OA Logorgbklein