OnderwijsAdvies > ... > Dyslexie > Informatieavond Dyslexie in het basisonderwijs
Informatieavond Dyslexie in het basisonderwijs

Inhoud

Dyslexie, steeds meer kinderen lijken deze leerstoornis te hebben. Bij iemand met dyslexie gaat lezen, spellen en schrijven moeizaam en het kost vaak veel energie. Dit staat verder los van hoe slim of intelligent iemand is.

Dyslexie kan de schoolprestaties ernstig belemmeren, met als gevolg dat kinderen met dyslexie vaak slechter presteren (bijvoorbeeld op toetsen) dan dat ze eigenlijk kunnen. Vroegtijdige signalering, onderzoeken en eventuele behandeling van dyslexie is daarom erg belangrijk bij dyslexie.

Voor wie
De informatieavond is bedoeld voor ouders die vermoeden dat hun kind dyslexie heeft of die recentelijk gehoord hebben dat hun kind dyslexie heeft.

Naast een presentatie is er veel ruimte om vragen van ouders te beantwoorden.

Door wie
De presentatie wordt verzorgd door Marike Schneider of door Carola Straathof. Zij spreken deze avond vanuit hun ruime ervaring op het gebied van diagnostiek en begeleiding van leerlingen met dyslexie. Zij zijn werkzaam bij OnderwijsAdvies.

Aanmelden
Graag aanmelden via Klantenservicehdr@debibliotheekhaarlemmermeer.nl o.v.v. uw naam, 'dyslexie informatiebijeenkomst' en datum van uw komst.
Deelnemen is gratis!

Waar & wanneer
Woensdag 24 januari 2018 | 19:30 –  21:00 uur | Bibliotheek Hoofddorp-Floriande
Woensdag 31 januari 2018 | 19:30 –  21:00 uur | Bibliotheek Badhoevedorp
Woensdag 7 februari 2018 | 19:30 –  21:00 uur | Bibliotheek Nieuw-Vennep