OnderwijsAdvies > ... > Dienstenoverzicht > Opleiding tot Tabletcoach

Opleiding tot Tabletcoach

Voor wie

Directeuren, leraren, ICT coördinatoren in het PO.

Inhoud

In 4 dagdelen krijgt u handvatten om als aanspreekpunt te fungeren binnen uw school met betrekking tot de organisatie van een project, de pedagogisch didactische toepassing en de techniek die nodig is om de tablets goed te laten functioneren.

Er wordt ingezet op 3 lijnen, waarbij de nadruk ligt op de pedagogisch didactische toepassing. Verder komen projectmanagement specifiek voor het opzetten van een tabletproject aan de orde en natuurlijk komt de benodigde techniek aan bod. Maar die zetten we bewust op de laatste plaats omdat de pedagogische didactische aanpak in onze ogen dominant is en moet zijn.

Een opdracht gericht op de eigen praktijk
Om het geleerde effectief in de praktijk te brengen wordt er gewerkt met een individuele opdracht, gericht op een nuttige toepassing voor uw eigen school. Deze opdracht presenteert u aan het einde van de opleiding.

Inhoud samengevat:

  • Startsessie: uitleg van de structuur van de opleiding. Inventarisatie van de beginsituatie van elke deelnemer. Dat is het vertrekpunt voor de opdracht.
  • Wat voor soort apps zijn te gebruiken en hoe kies je de juiste apps?
  • Wat is de meerwaarde van het gebruik van tablets vooral in pedagogisch didactisch opzicht?
  • Hoe kunnen tablets specifiek voor uw school ingezet worden, waar moet u dan aan denken? U werkt een nuttige toepassing voor uw eigen school uit.
  • Wat zijn technische aspecten in relatie tot tablets waar u aan moet denken?
  • Hoe kunnen de tablets op een goede en effectieve wijze beheerd worden?
  • Presentatie eindopdracht en certificering.

Uw resultaat

Na deze opleiding bent u de Tabletcoach die collega's en het management kan begeleiden en ondersteunen bij de educatieve inzet van tablets in het onderwijs. 

Prijs: € 635,- (inclusief uitgebreide broodmaaltijd)

DocentenRoos de Groot en Linda Humme

DEZE OPLEIDING IS GEVALIDEERD DOOR REGISTERLERAAR

Studiebelasting (SBU) = 24 uur
Registernummer = vJElLcl3W5