OnderwijsAdvies > ... > Dienstenoverzicht > PO Verdiepingsmodule Flipping the classroom

PO Verdiepingsmodule Flipping the classroom

Voor wie

Leraren PO 

Inhoud

Flipping the classroom is een begrip dat de laatste tijd snel aan populariteit wint. Door instructie vast te leggen op video creëert u meer flexibiliteit in uw onderwijs en heeft u als leraar meer ruimte om te personaliseren en leerlingen te begeleiden. Er is een aantal uitgangspunten en randvoorwaarden waarmee u rekening houdt.

PO verdiepingsmodule
In deze praktische bijeenkomst verkennen we de mogelijkheden van flipping the classroom.

  • We bekijken hoe we in 4 stadia 'flipping the classroom' op uw school kunnen invoeren. In het laatste stadium gaat het er niet zo zeer om dat u instructie digitaliseert, maar dat u het onderwijssysteem verandert: flipping the system.
  • Daarna kijken we welke instructiefilmpjes er allemaal zijn. U gaat zelf ook op zoek naar geschikte instructievideo’s die u kunt inzetten tijdens uw lessen.
  • Tenslotte maakt u zelf een instructiefilm. Dit filmpje kunt u als een pilot inzetten in uw eigen les. Via gratis software (Screencast-O-Matic) ervaart u hoe eenvoudig het is om eigen schermopnames te maken.

Met alleen een instructiefilm maken bent u er nog niet. Het is namelijk belangrijk om uw filmpje didactisch goed in te bedden. Via het TED-ED platform worden er mogelijkheden geboden om te toetsen of leerlingen uw instructievideo ook goed begrepen hebben. Door vragen over de film te stellen kan er formatief getoetst worden of de instructie ook goed begrepen is. Daarnaast kunnen er extra informatie, bronmateriaal en verdiepingsvragen aangereikt worden om leerlingen extra opdrachten en verdieping aan te bieden. Op die manier creëert u een rijke leeromgeving die verder gaat dan instructie alleen.

Tot slot bekijken we hoe u flipping the classroom kunt organiseren op uw school en met welke factoren u rekening dient te houden.

Uw resultaat

Meer info

  • Lees ook de folder 'Onderwijsmodel ICT integratie 'Het onderwijs van straks geef je nu' (zie download)
  • of bekijk het filmpje waarin Roos de Groot een korte uitleg geeft over álle modules Onderwijsmodel ICT integratie. 

Data en locatie
De verdiepingsmodule (duur 3 uur) wordt 3x georganiseerd en vindt plaats op:

 

  • 10 april 2017 van 16:30 tot 20:00 uur
  • 8 mei 2017 van 16:30 tot 20:00 uur

op onze locatie in Zoetermeer.

Docent: Ivo Wouters

Prijs: 

  • Voor SIZO scholen gratis
  • € 130 per deelnemer (inclusief luxe broodmaaltijd)

(Meer) Modules Onderwijsmodel ICT integratie

Naast de module 'Flipping the classroom' heeft OnderwijsAdvies/SIZO meerdere modules ontwikkeld, gebaseerd op het model van Kennisnet 'Onderwijs in de 21e eeuw' en onze eigen expertise op het gebied van ICT trainingen.

De modules zijn gericht zijn op het vergroten van vaardigheden van uzelf en uw leerlingen op het gebied van maken en presenteren van projecten/werkstukken, het beheersen van de leerstof en het stimuleren van discussie en interactie in de klas. Meer over deze modules leest u in de folder (zie downloads).

of bekijk het filmpje waarin Roos de Groot een korte uitleg geeft over álle modules Onderwijsmodel ICT integratie. 

Agenda

10 april t/m 10 april 2017
Locatie: Zoetermeer

08 mei t/m 08 mei 2017
Locatie: Zoetermeer

Downloads

Folder Onderwijsmodel ICT Integratie